Ga naar de inhoud

Beaulieu Technical Textiles

Innovatief agrotextiel
Beaulieu International Group is een gerenommeerde groep met hoofdkantoor in België en bestaat uit drie business units: ‘Flooring Solutions’, ‘Granules’ en ‘Engineered Products’, waar Technical Textiles deel van uit maakt.
Een van de productcategorieën die Beaulieu Technical Textiles (BTT) aanbiedt, is het biologisch afbreekbare agrotextiel Ökolys. BTT is wereldwijd marktleider in de productcategorie anti-onkruiddoeken, die in de volksmond ook wel bekend als ‘worteldoeken’. Uniek aan de biologisch afbreekbare variant is dat hij door een slim samenspel van chemie en ecologie als het ware verdwijnt in de natuur. Het gronddoek helpt de aanplantingen een vliegende start te geven door het gevecht tegen onkruid te winnen, en verdwijnt eens deze functie volbracht is.

Inzicht verwerven om te blijven innoveren
Blijven innoveren vergt inzicht, en een van de plaatsen waar het inzicht in het geval van gronddoeken letterlijk voor het oprapen ligt is ‘op de werf’. Gebruiksonderzoek bij (eind)klanten en belangrijke actoren in de waardeketen is een waardevolle bron van inzicht die kan leiden tot verdere productinnovaties en nog meer waarde en onderscheidend vermogen.

Observatie
Beaulieu Technical Textiles betrok Flanders Inshape in een traject waarin deelnemers uit diverse divisies van de organisatie op echte werven, van private tuinaanleg tot meer uitgebreide projecten in openbare aanbestedingen, letterlijk met de laarzen aan in de klei gingen kijken hoe en door wie hun producten gebruikt worden, en waar hier problemen en kansen liggen. Na deze observaties werden enkele honderden bekomen inzichten in affiniteitsdiagrammen verwerkt.

Resultaat
Op korte termijn werd vooral ingezet op verbeterde communicatie over de producten naar de verschillende marktsegmenten. Een doe-het-zelver heeft immers een ander type informatie nodig dan een grote tuinaannemer. Op langere termijn zullen de inzichten meegenomen worden in de briefings voor het ontwikkelen van nieuwe producten.


www.beaulieutechnicaltextiles.com