Ga naar de inhoud

Spark

Flanders Inshape is een van de projectpartners in Spark, een nieuw onderzoeksproject in het kader van het Horizon 2020 programma van de Europese Unie.

Het doel van dit project is om een responsive ICT platform te realiseren dat de mogelijkheden van Spatial Augmented Reality onderzoekt en ten volle wil benutten voor toepassing in het ontwerpproces. Enerzijds als ondersteuning, anderzijds om internationale creatieve samenwerking voor het ontwerpproces te stimuleren door taalbarrières en diversiteit in achtergrond en tekencapaciteit van de designteamleden te verminderen.

Spatial Augmented Reality verhoogt de innovatiecapaciteit van de creatieve industrieën door het faciliteren van brainstorms en het vroeg beoordelen van ontwerpoplossingen in een co-designomgeving. Dit geeft een nieuwe dynamiek aan het ontstaan van nieuwe ideeën, vooral op het vlak van product- en verpakkingsontwerp, waar de nood aan het verminderen van fysieke prototypes sterk gevoeld wordt.
Het project streeft ook naar het valideren van efficiëntie en effectiviteit van het Spark platform in een echte werkomgeving en de toepassing ervan in KMO's in de creatieve industrie. 

Spark Enquête 

Het zou fijn zijn als je het onderzoek vooruit wil helpen door een een paar vragen te beantwoorden over het al dan niet toepassen van bepaalde indicatoren of criteria in het designproces in jouw bedrijf/organisatie. 

Vul de enquête in (3 minuten)


Meer info over het project vind je op de Spark website

Het Spark-project is goedgekeurd in het Horizon 2020 programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie.

Projectpartners: Politecnico di Milano, University of Bath, Grenoble INP, Viseo, Artefice group, Flanders Inshape, Stimulo.

Europese Unie Horizon 2020

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 688417. H2020_ICT_201_SPARK_688417