Ga naar de inhoud

Wat is play-it-forward?

Play-it-forward is een strategische businesstool in spelvorm die als doel heeft bedrijven aan te zetten om duurzaam en creatief te innoveren. Als jouw bedrijf vastloopt in een verzadigde markt en een uitweg zoekt, of als je zo veel nieuwe product/dienst ideeën hebt en niet weet hoe kiezen, dan is deze tool misschien wel iets voor jou.

Wat leer je in deze workshop?

De 3 P’s van duurzame ontwikkeling (people, planet, profit) vormen de pijlers van het spel. Het spelbord is gebaseerd op het "business model canvas" van Alexander Osterwalder.

De basisstructuur van het spel bestaat uit een voorbereidingsfase en de workshop zelf van een halve dag. Tijdens de voorbereidingsfase polsen we hoever het bedrijf staat op vlak van duurzaamheid. Vervolgens worden 6 tot 20 deelnemers uitgenodigd voor de workshop, waarvoor een scenario is uitgewerkt op product-, technisch- en strategisch niveau. 

Er zijn 2 groepen die van mening verschillen. Groep 1 wil verder bouwen op de kennis van en de noden van z’n huidige klanten. Groep 2 wil vertrekken van de beschikbare product- en technologische knowhow.

Het uiteindelijke doel van het spel is als team de meeste winst en vooruitgang op milieu- en maatschappelijk vlak te boeken. De resultaten van de workshop worden vervolgens verwerkt en tijdens het vervolgtraject uitgewerkt en gecommuniceerd binnen het bedrijf.

Voor wie?

Interactieve workshops met maximum 20 deelnemers. Elke deelnemer krijgt een attest van deelname.