Ga naar de inhoud

Wat is prototyping?

Prototyping is voor ontwerpers een beproefde wijze om beslissingen te ondersteunen en testen uit te voeren. Een prototype kan om het even welke vorm aannemen, van een krabbel op een servet, tot en met de meest indrukwekkende film van een toepassing, een concept car op een autosalon, of de meest complexe maquette van een gebouw. Het toepassen van prototyping is een van de basispijlers van design thinking.

Prototyping doe je zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces, met zo goedkoop mogelijke middelen om zoveel mogelijk (dure) vergissingen te elimineren. Je kunt zowel fysieke producten, schermapplicaties als diensten prototypen. Prototypes worden over het algemeen gemaakt voor het communiceren van ideeën of het testen van (deel)oplossingen. Zo ga je op zoek naar consensus en naar een beslissing.

Wat leer je in deze workshop?

Tijdens de workshop leer je de rol van prototyping in de ontwikkeling van producten, diensten en zelfs businessmodellen kennen. Bovendien leer je welke vormen van prototype het meeste rendement hebben in elke fase van het productontwikkelingsproces. Dit alles al doende, eventueel rond een concrete eigen probleemstelling

Voor wie?

Interactieve workshop met maximum 20 deelnemers. Elke deelnemer krijgt een attest van deelname.