Ga naar de inhoud

België behoudt 17e plaats op concurrentie-index World Economic Forum

In de ranking van 144 landen van het World Economic Forum (WEF) is België op de 17e plaats van concurrerende economieën blijven staan. De WEF-ranking geldt als de meest relevante maat voor de concurrentiekracht van nationale economieën.

Een artikel van University World News stelt dat de kenniseconomie zich in heel Europa niet voortvarend ontwikkelt. Het concept "heeft geen enkele invloed gehad op het bestrijden van de (negatieve gevolgen van de) huidige economische crisis." Volgens de auteur zijn de kansen voor de Europese kennissamenleving nog niet verkeken, maar dan moet het onderwerp wel weer hoog op de beleidsagenda komen.

Op een bijeenkomst van Voka en Bryo, een netwerk van jonge ondernemers, gaf Vlaams minister-president Kris Peeters aan dat hij wil voortbouwen aan "een Vlaanderen dat het centrum is van de economisch innovatieve Deltaregio."
Het World Economic Forum maakte vorige week bekend dat het Gentse bedrijf EcoNation een van de winnaars is van de 'Technology Pioneer 2014'-prijs. Dat meldt Engineeringnet.

Artikel De Standaard