Ga naar de inhoud

Flanders Inshape zoekt bedrijven voor nieuwe onderzoeksprojecten

Flanders Inshape zoekt bedrijven die toegevoegde waarde voor de klant centraal willen stellen in alles wat ze doen

Heel wat bedrijven willen meer gebruikersgericht producten en diensten ontwikkelen. Dit veronderstelt echter dat we op een systematische manier diepgaand inzichten verwerven in wat de klant waardevol vindt en waarvoor de klant wil betalen. Vanuit dit inzicht kunnen we niet alleen producten ontwikkelen, we kunnen ook op een betere manier de prijs van producten bepalen, de onderdelen van het product aankopen en bepalen hoe we het product zullen verkopen.

Wil je customer value (wat toegevoegde waarde is voor de klant) centraal stellen in jouw ambitie om meer business value te creëren (winst, omzet, …)? Heb je interesse om in het kader van een IWT-onderzoeksproject samen met Vlerick Management School en Flanders Inshape te onderzoeken hoe je op dit domein kunt groeien? Neem dan zeker contact op met brian.legein@flandersinshape.be .


Flanders Inshape zoekt bedrijven die samen met collega-bedrijven producten en diensten willen ontwikkelen

Producten en diensten ontwikkelen samen met collega-bedrijven. Heel wat bedrijven zien daarin een meerwaarde, slechts weinig bedrijven doen het en nog minder slagen erin om de samenwerking te vertalen in succes. Er zijn veel drempels en valkuilen die te maken hebben met het proces van samenwerking (gedeelde verantwoordelijkheid, eensgezindheid over de gestelde doelen, etc.), met het resultaat (verdeling van de inkomsten, IP), etc.
Over deze problematiek is reeds veel onderzoek gevoerd dat de toegevoegde waarde door samenwerking aantoont. Het is nu de hoogste tijd om de bestaande technieken hanteerbaar te maken voor een grote groep bedrijven, zeker KMO’s.

Heb je een complex probleem gedetecteerd bij jouw klanten? Overweeg je om dit probleem samen met collega-ondernemers op te lossen? Dan kun je meewerken in het IWT-onderzoeksproject uitgevoerd door Universiteit Antwerpen (faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen en Ontwerpwetenschappen) en Flanders Inshape. Neem hiervoor contact op met brian.legein@flandersinshape.be .