Ga naar de inhoud

Gratis stand op Ventura Interieur voor 15 jonge ontwerpers

Gratis stand op Ventura Interieur voor 15 jonge ontwerpers

Oproep voor deelname

Design Platform Vlaanderen geeft 15 jonge beloftevolle bedrijven en ontwerpers de kans om zich op Ventura Interieur, tijdens de Biënnale Interieur in Kortrijk (17-26 oktober 2014), te presenteren in de Budafabriek. Design Platform Vlaanderen wil hiermee de internationale uitstraling van Vlaanderen op designvlak versterken en jonge Vlaamse beloftevolle ontwerpers en bedrijven een internationale springplank bieden.

Om de ontwerpers te selecteren lanceren de partners van Design Platform Vlaanderen een open call. Een externe jury zal de selectie maken. Deze selectie zal een evenwichtige keuze zijn uit de verschillende ontwerpdisciplines: productontwikkeling, industrieel ontwerp, ambachten, mode, juwelen, etc.

Volgende selectiecriteria gelden:

    - Woont en werkt in Vlaanderen
    - Het portfolio is vernieuwend, cutting edge, van hoog niveau
    - De producten/diensten zijn klaar en productierijp
    - Zeer grote motivatie en ambitie
    - Beloftevol, met groot potentieel
    - Bereid om 10 dagen aanwezig te zijn bij de stand
    - In het geval van eerdere deelname, moet er een sterke groei gecreëerd zijn

De beslissing van de jury omtrent de geselecteerde bedrijven en ontwerpers is bindend en zal worden omgezet in een samenwerkingsovereenkomst.

Design Platform Vlaanderen biedt op Ventura Interieur deze geselecteerde ontwerpers en bedrijven een volwaardig expositiepakket (oppervlakte, verlichting, persaandacht, …) aan. Tevens zal Design Platform Vlaanderen zorgen voor persaandacht en een verantwoordelijke PR persoon voor de geselecteerde deelnemers.

Om de geselecteerde ontwerpers nog duurzamer te ondersteunen in een aantal zakelijke vaardigheden krijgen de ontwerpers 2 korte hands-on opleidingen:
- Commerciële vaardigheden a.d.h.v. een opleiding “Deelname aan een beurs”. Met deze opleiding optimaliseren de deelnemers hun deelname aan een beurs.
- Contractvaardigheden a.d.h.v. een opleiding “Contractmanagement”. Met deze opleiding leren de deelnemers afspraken juridisch vastleggen.

De jury heeft volgende gegevens nodig om een selectie te maken:

1. Motivatie

Beschrijf kort (max. 1 A4) de reden van deelname aan Ventura Interieur. Waarom kan de deelname een internationale springplank betekenen? Wat is jouw motivatie of ambitie? Waar zit het potentieel van jouw werk? Waarom ben je gemotiveerd om elke dag aanwezig te zijn tijdens de biënnale? Indien je deelnam in de vorige selectie van Design Platform Vlaanderen tijdens Ventura Interieur 2012, geef je best aan waar je de voorbije periode een verschil in groei gecreëerd hebt.

2. CV

Voeg je CV (max. 2 A4’s) toe. Vergeet niet je vestigingsplaats hierin te vermelden.

3. Presentatie

Beschrijf kort (maximum 5 A4’s met minimum 3 foto’s) het werk dat je wil presenteren. Voeg duidelijke foto’s, renderingen of tekeningen van jouw werk toe. Beschrijf het product, materiaal, opbouw, afmetingen en functionaliteiten. Geef aan waar de designaspecten van jouw product een cruciale rol spelen en wat de vernieuwende aspecten zijn. Toon aan dat jouw producten klaar en productierijp zijn. Beschrijf of schets ook hoe je jouw werk wil presenteren en geef aan hoeveel m2 je daarvoor nodig acht.
 

Bovenstaande gegevens worden ten laatste op 04.07.2014 voor middernacht verwacht per post (postdatum geldt) bij Stijn Debaillie, Coördinator Designregio Kortrijk, Broelkaai 1B, 8500 Kortrijk en in pdf-formaat op volgende mailadres: stijn@designregio-kortrijk.be.
Voor vragen kun je terecht bij Designregio Kortrijk op het nummer 056/51.91.83 of stijn@designregio-kortrijk.be.