Ga naar de inhoud

Nieuw: de kmo-groeisubsidie

Nieuw: de kmo-groeisubsidie

Laagdrempelig ondersteunen
Om kmo’s die een ambitieuze groei ambiëren te helpen, lanceert Vlaams minister van Economie Philippe Muyters de kmo-groeisubsidie. Die speelt laagdrempelig in op de kantelmomenten van kmo’s bij een transformatie-, innovatie- of internationaliseringsproces.

De kmo-groeisubsidie bundelt én vereenvoudigt vier verschillende instrumenten uit economie en innovatie.

Minister Muyters: “Bedrijven hebben nood aan eenvoudige, maar flexibele ondersteuningsmechanismen. Waar de kmo-portefeuille zich richt op de brede laag kmo’s die advies voor kwaliteitsverbetering van hun bedrijf zoeken, richt de kmo-groeisubsidie zich op bedrijven die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten."

"Dat kan bijvoorbeeld een transformatie zijn van een bestaand business model, de uitrol van een innovatief product of een stap naar het buitenland."

"Bedrijven kunnen dat doen door zelf een medewerker aan te werven, extern advies in te kopen of door een combinatie van de twee. Beide steunen we voor maximaal de helft van het bedrag, met een plafond van 25.000 euro voor elk."

Vanaf 11 mei 2016 kunnen je een aanvraag online indienen bij het digitale loket van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Meer info