Ga naar de inhoud

Service Design leeft!

Beter scoren met je dienstverlening, meerwaarde creëren voor je klanten
Service Design leeft en het aanbod opleidingen groeit als nooit tevoren. Overal in Vlaanderen leren bedrijven de principes en de praktijk van Service Design die hen ertoe aanzetten om beter te scoren met hun dienstverlening en meerwaarde te creëren voor hun klanten. Zo kunnen ze groeien en blijven ze hun concurrenten een flinke stap voor. Heel wat bedrijven en organisaties hebben intussen al de voordelen van Service Design ontdekt en plukken er de vruchten van.

Service Design opleidingen
Flanders Inshape is een paar jaar geleden op kleine schaal begonnen met het aanbieden van Service Design Labs in samenwerking met Voka West-Vlaanderen. Het lokale succes bij Voka groeide uit tot een aanbod van Service Design-opleidingen in alle provincies met Service Design Academies en Innovatieacademies Scoren met Service. In Limburg zijn de sessies begin dit jaar zelfs wegens succes ontdubbeld.

Nu geven wij intussen ook langlopende opleidingen Service Design bij Unizo, aanvankelijk lokaal en vervolgens in alle Vlaamse provincies. Bij Unizo West-Vlaanderen zijn er ook specifieke opleidingen voor bepaalde sectoren zoals bouw en vrije beroepen.
Ook andere aanbieders van opleidingen raken geïnteresseerd in Service Design en willen hun aanbod uitbreiden.

Customer love
De vraag naar meer kennis en inzichten in Service Design  groeit. Daardoor groeit ook zowel het aantal Service Designbureaus als hun aanbod. Iedereen wordt beter van de ontwikkeling van betere diensten of betere product-dienstcombinaties, niet in het minst de klanten die een veel betere service zullen krijgen. Want daar draait het uiteindelijk om: de 'customer love', de klant centraal zetten in je dienstverlening. Wij denken altijd aan het motto van Mauro Porcini: 'Be in love with your customer'.

Meer weten?
Wil je meer lezen over Service Design? We hebben er een aparte website voor gemaakt! Op Service Design Network vind je informatie en inspiratie: filmpjes, artikels en presentaties, boekentips en tips voor conferenties over Service Design. Je kunt ook gratis lid worden van ons Service Design Network.

Heb je interesse in een Service Design-opleiding? Contacteer ons!