Ga naar de inhoud

SPK zoekt servicedesigners voor Co-LAB traject

SPK zoekt servicedesigners voor Co-LAB traject

Co-LAB
SPK organiseert Co-LAB, een traject om de samenwerking tussen bedrijven en designers te faciliteren en de adoptiecapaciteit voor designgedreven innovatie in bedrijven een duwtje in de rug te geven. Vijf duo's met telkens een bedrijf en een designer doorlopen een traject van workshops en persoonlijke begeleiding.
SPK zoekt nog gedreven servicedesigners! Is dit iets voor jou? Neem dan snel contact op.

Ben jij de servicedesigner die SPK zoekt?
Wil jij:
- bedrijven leren om strategisch om te gaan met design?
- met bedrijven op zoek gaan naar nieuwe producten, diensten en/of klanteninzichten?
- bedrijven leren samenwerken met (externe) ontwerpers?
- de kracht van design als differentiator voor bedrijven en hun producten/diensten bewijzen?

Dit voorjaar lanceert SPK het crossover traject Co-LAB
KRUISBESTUIVING TUSSEN CREATIEVE INDUSTRIE EN HET BEDRIJFSLEVEN

SPK biedt vijf ontwerpers de kans om in tandem met een bedrijf innovatief aan de slag te gaan. Bedrijven en designers doorlopen een hybride traject van workshops en persoonlijke begeleiding, van inzicht en kennis naar resultaat.

INZICHT: je ontdekt en illustreert wat de mogelijkheden zijn van design voor het bedrijf in jouw tandem en voor hun uitdagingen
KENNIS: je leert samen met het bedrijf in vijf begeleide workshops de nieuwste technieken en methodes om tot innovatieve producten te komen
RESULTAAT: je start samen met het bedrijf een individueel traject in hun specifieke context, op basis van de workshopresultaten.

We doorlopen dit traject in vijf soortgelijke tandems en voorzien tijd en ruimte om ervaringen te delen en best practices uit te wisselen. Zo leren we al doende ook van elkaar.

Waarom deelnemen?
Dit traject laat je toe om je talenten en passies in te zetten voor de groei en ontwikkeling van meer traditionele bedrijven/organisaties. Je leert nieuwe technieken en methodieken in de workshops o.l.v. Flanders Inshape.
Vervolgens voorziet het traject een vergoeding (1500 EUR excl. BTW) voor 2 dagen individuele begeleiding bij het bedrijf om de inzichten van de workshops om te zetten in een mock-up/visualisatie/eerste ontwerp.

Spreekt dit traject jou wel aan? Denk jij als designer de juiste competenties in huis te hebben?
Stuur dan kort en krachtig jouw motivatie (ca. 5 regels) met bijhorende cv/portfolio naar ellen.bisschops@spk.be.

Wie is SPK?
SPK vzw is een sympathieke onafhankelijke projectenorganisatie uit de Kempen met als missie en ambitie de Kempen als regio duurzaam vooruit te helpen. Al een aantal jaren focussen wij op het faciliteren van kruisbestuiving en samenwerking tussen creatieve talenten en traditionele bedrijven/KMO’s.