Ga naar de inhoud

'The Make Way' Uitdaging

'The Make Way' Uitdaging

Tijdens de eerste weken van expo "The Make Way" werden problemen en uitdagingen verzameld voor stad Genk. De meest voorkomende en prangende inzendingen werden herleid tot een algemene oproep: "Een mooie en gezellige stad die een belevingsplek is voor iedereen!"

Uitdaging
Hoe kan dit stadsbeeld concreet verbeterd worden? Door een product te ontwerpen of creëren voor één van de volgende vraagstukken: zwerfvuil in de stad, mooier, groener stadsbeeld, creatieve plek voor sociale contacten tussen jongeren en kinderen.
Woon, leef of werk jij in Genk? Denk en doe dan zeker mee met deze wedstrijd of stimuleer anderen buiten Genk om deel te nemen.

Hoewel deze uitdaging zich momenteel op stad Genk richt, kan dit toekomstig product uiteraard ook in een andere omgeving van pas komen. Deze wedstrijd is een onderdeel van expo The Make Way, in samenwerking met stad Genk, IDE en Mookum. De expo, die plaatsvindt op C-Mine, is een visuele voorstelling van crowdsourcing waarbij ideeën vanuit de consument vertaald worden naar functionele producten.

Criteria
Het ontwerp of prototype zou een antwoord moeten bieden op minstens één van de 3 vraagstukken; zwerfvuil wegwerken, een mooier & groener stadsbeeld creëren of een creatieve plek voor sociale contacten ontwikkelen.

Beloning
Er wordt een jury en publiekswinnaar geselecteerd. Beide winnaars ontvangen een prijs van 2000 euro elk.

Het volledige prijzenpakket:
Royalty contract;
Communicatiecampagne met een persbericht, opname nieuwsbrief, lancering online shop en publiciteit via social media (Facebook, Twitter, Pinterest);
Juryprijs: 2000 euro, publieksprijs: 2000 euro.

Timing
Start challenge: 17 juli 2013
Design deadline: 1 september 2013 (middernacht)
Beslissing jury: 4 september 2013 tijdens live voorstelling in het designcentrum op C-Mine
E-voting: van 9 t.e.m. 16 september 2013 (uitsluitend op www.mookum.com)
Winning design: bekendmaking op 17 september 2013

Deelnemen
Klik hier voor meer info en om deel te nemen.