Ga naar de inhoud

Wij zoeken externe experten voor de evaluatie van onderzoeksprojecten

Externe deskundigen

Voor de inhoudelijke evaluatie van verschillende projecten binnen de geoormerkte projectmiddelen doet Flanders Inshape vzw geregeld een beroep op de expertise van externe specialisten. Deze deskundigen zetelen in de wetenschappelijke projectstuurgroep van Flanders Inshape.

Gezien het crosssectorale karakter van onze werking en onze onderzoeksprojecten zijn wij geregeld op zoek naar externe experten, zowel uit de industrie als uit de onderzoekswereld.

Heb je onderzoekservaring? Ligt jouw expertise op het vlak van productontwikkeling, productmanagement, innovatie, …?
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen voor een meer gedetailleerde opgave van de expertisedomeinen en voor praktische informatie.

Voel je je aangesproken? Reageer dan vrijblijvend naar brian@flandersinshape.be.
Wij krijgen graag je contactgegevens en een korte, zeer duidelijke omschrijving van jouw expertisedomein.

Zodra wij je als extern deskundige voor een project in jouw vakgebied kunnen inschakelen, nemen wij contact op.

 

Veelgestelde vragen rond externe deskundigen bij Flanders Inshape

Op welke experten kan Flanders Inshape een beroep doen?

Voor de evaluatie van de onderzoeksprojecten van Flanders Inshape zoeken wij zowel experten met een brede interesse op het vlak van innovatie als experten die gespecialiseerd zijn in specifieke domeinen:
• customer/user perceived value
• sustainable innovation
• healthcare innovation (environment and experience)
• data collection and analysis
• brand equity and strategy
• product/service/technology adoption
• front end of innovation
• business modeling
• product service systems
• crowdsourcing
• open innovatie
• …  

We zoeken zowel experten met een academische achtergrond (hogescholen, universiteiten, onderzoekscentra …), als deskundigen met ervaring uit de industrie (grote bedrijven en KMO’s).
De experten worden geselecteerd in functie van de projecten. Naast persoonlijke expertise houden we ook rekening met confidentialiteit en mogelijke incompatibiliteit.


Waarom zou ik mij kandidaat stellen?

- Als externe deskundige verhoog je jouw kennis over innovaties binnen jouw kennisdomein en vooral over vernieuwende, toegepaste onderzoeksprojecten van bedrijven en/of universiteiten.

- Je legt interessante contacten met andere externe deskundigen, zowel academici als professionals.

- Je stelt je ervaring en expertise ter beschikking van Flanders Inshape zodanig dat Flanders Inshape de beschikbare middelen efficiënter en effectiever kan besteden. Je hebt met andere woorden een invloed op het innovatielandschap in Vlaanderen.

- Als wij een beroep doen op jouw expertise ontvang je daarvoor een vergoeding. Na je kandidaatstelling ontvang je hierover meer informatie. Het tarief voor de expertise varieert naargelang het soort dossier en is ook afhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn op de bijeenkomst van het wetenschappelijke comité.


Hoe gaat alles praktisch in zijn werk?

• Stap 1: je stelt je kandidaat als externe deskundige om de onderzoeksprojecten in jouw expertisedomein op te volgen en/of te beoordelen. Daarvoor stuur je een mail met je volledige contactgegevens en een korte en duidelijke omschrijving van jouw expertise naar expert@flandersinshape.be.

• Stap 2: zodra wij jou als extern deskundige voor een project kunnen inschakelen, nemen wij contact op. Wij polsen naar jouw interesse en beschikbaarheid om deel te nemen aan het overlegmoment met diverse deskundigen.

• Stap 3: Eén of twee keer per jaar brengen wij deskundigen samen gedurende een overleg van 2 à 3 uur op een centrale locatie in Vlaanderen. Je neemt deel aan de volledige meeting. Reken ook op 1 uur voorbereidingstijd per overleg om de agenda en nieuwe projectvoorstellen te kunnen doornemen.