Ga naar de inhoud

Na het succes van de Ecolizer smeekte het bedrijfsleven om een meer omvattend ontwerpinstrument om duurzaamheidsprincipes beter te integreren in innovatie- en designprocessen. De OVAM SIS Toolkit is het antwoord. 'SIS' staat voor 'Sustainable Innovation System'.

Het ontwerpen van een product of dienst is in wezen altijd een proces van waardecreatie. De OVAM SIS Toolkit wil de waardecreatie vergroten door naast de traditionele financiële waarde, ook natuurlijke, menselijke, sociale en intellectuele waardecreatie in beschouwing te nemen.

De OVAM SIS Toolkit heeft een plaats in elk innovatie- of designproces, ongeacht of het nu gaat over de ontwikkeling van producten, diensten, product-dienstconcepten (PDC's), omgevingsontwerp of architectuur ... De beoogde doelgroep is dus divers: innovatie- & designmanagers, designconsultants, productontwikkelaars, service designers, (interieur)architecten, stadsplanners… 

Flanders Inshape is officiële begeleider van de OVAM SIS Toolkit. Meer informatie over de toolkit vind je op de website.