Ga naar de inhoud

Korte opleiding SCIN-tool: Stakeholder Centered Innovation

Wanneer:

Waar: Kortrijk, Flanders Inshape

Korte opleiding SCIN-tool: Stakeholder Centered Innovation

Leer de SCIN-tool gebruiken in 2 uur!

Ken je stakeholders

Voor elke business is het belangrijk om de juiste inzichten bij de juiste stakeholders te capteren en in kaart te brengen om zo tot een succesvoller product/ dienst/ bedrijfsmodel te komen.
Daarvoor werd een specifieke tool ontwikkeld: de Stakeholder Centered Innovation tool of kortweg SCIN.

Wat
De Stakeholder Centered Innovation tool maakt het mogelijk om alle stakeholders (dus ook gebruikers) in kaart te brengen. Bij het inzetten van user centered design tools tijdens het ontwerpproces is het belangrijk na te denken over welke gebruikers en andere stakeholders betrokken zijn bij jouw bedrijf/ product/ dienst. In situaties met een complexe waardeketen, zoals in een business-to-business-context, blijkt deze tool een grote meerwaarde.

Wanneer
Je organiseert een SCIN-workshop aan het begin van een ontwerpproces. De SCIN-workshop kan later nog worden herhaald als er tijdens het ontwerpproces nieuwe stakeholders worden ontdekt.

Voordelen
De SCIN-workshop faciliteert het gesprek over het belang van stakeholders en planning van User Centered Design (UCD) tools en creëert betrokkenheid binnen het ontwerpteam. Je kunt inplannen welke stakeholders je met welke UCD tools gaat analyseren en je selecteert de stakeholders die mee bepalen of het product/dienst terecht komt bij de eindklant. Dit helpt je om je product, dienst en/of bedrijfsmodel te optimaliseren en succesvoller te innoveren.

Opleiding
We organiseren deze korte opleiding over het juiste gebruik van de SCIN-tool omdat enige voorkennis noodzakelijk is om de tool optimaal in te zetten. Op twee uur tijd leer je hoe je de SCIN-tool kunt toepassen voor jouw bedrijf of organisatie. Een kleine tijdsinvestering voor heel wat return!

Na afloop van de korte opleiding kun je zelf aan de slag met de SCIN-tool en de handleiding.

De opleiding is gratis en heeft plaats bij Flanders Inshape, Etienne Sabbelaan 51, 8500 Kortrijk.


INSCHRIJVEN


Meer lezen over SCIN?

Multi-stakeholderbenadering als boost voor product-, dienst- en bedrijfsmodelinnovatie

SCIN, de Stakeholder Centered INnovation workshop

Archief