Ga naar de inhoud

Slotevent ESF-Innovatieproject LINK

Wanneer:

Waar: Brussel, Hendrik Consciencegebouw

Slotevent ESF-Innovatieproject LINK

Cocreatiemethodieken inzetten

Onderwijs- en werkveld moeten samen mensen opleiden en hebben elkaar daarbij hard nodig.
In het Project LINK zijn tools voor onderwijsinstellingen of opleidingsorganisaties ontwikkeld die zij kunnen gebruiken in de uitbouw en bestendiging van hun samenwerking met lokale bedrijven ten gunste van de jongeren.

Tijdens het slotevent krijg je toelichting over het project, kun je diverse workshops volgen en maak je kennis met het ToolBook.

Graag nodigen we je uit op donderdag 24 september vanaf 08.45u om te proeven van een aantal belangrijke voordelen van cocreatie. Cocreatie berust op een productieve samenwerking, waarbij de eindgebruiker en andere relevante partijen een actieve rol spelen.

Met LINK is Epos de uitdaging aangegaan om service design als methodiek te benutten om de kwaliteit van een dienstverlening te verbeteren of om nieuwe diensten of een nieuwe aanpak te ontwerpen.
Bij deze aanpak worden de gebruikers en belangenbehartigers doorheen het continu ontwikkelingsproces steeds heel nauw betrokken.

Met dit onderzoeksproject zoomden we vooral in op de bereidheid van actoren in het onderwijsveld om met de bedrijfswereld hechte en duurzame partnerschappen vorm te geven, startend met cocreatietools die de cruciale stakeholders rond de tafel brengen.

Met het ToolBook hopen we u een verhelderende leidraad aan te bieden, waarmee u zelf actief aan de slag kan. Met onze Co-Creatie-Carrousel, waar 4 cases en 2 tools worden voorgesteld, dompelen we u ook even onder in die participatieve vergadersfeer.

 

Programma
8u45  Inschrijving & onthaal (cafetaria)
9u15  Verwelkoming & intro (auditorium)
9u35  Presentatie onderzoeksproject
9u50  Toelichting rotatiesysteem
10u00  Start Co-Creatie-Carrousel (workshops)

Je kunt zelf het parcours van je keuze uitstippelen. Je kan binnen de twee uren durende verkenning kiezen voor 3 formules:

- 2 cases van de 4 combineren met een Lego Serious Play-Workshop of een Co-Creatie-Workshop
[(2 x 30 min.) + 60 min.]
- 4 cases [4 x 30 min.]
- LSP-WS en CC-WS [2 x 60 min.]

Opgelet: de workshops die je laten proeven van de LSP–vergadertechniek of van de wijze waarop een belevingsmap wordt opgesteld, duren telkens 1 uur, alle andere workshops 30 min. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 20. Onze maximumcapaciteit voor dit event is beperkt tot 120 bezoekers.

12u20  Slotbeschouwingen van Key Note Speaker Elke Wambacq
12u40  Afsluitmoment en presentatie van het ToolBook
12u45  Receptie + netwerkmoment (cafetaria)

Locatie:
Hendrik Consciencegebouw - Koning Albert II-laan 15 - 1210 Brussel
Auditorium Hadewych + Co-Creatie-Labo’s (vergaderruimten: G-2 / G-3 / G-15 / G-52 / G-53 / 7C-10)
 

Gedetailleerd programma & inschrijven

Archief