Ga naar de inhoud

Maka De Lameillieure

Algemeen Directeur

Maka is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en studeerde in Georgië (GTU) en in Duitsland (TU Berlijn). Sinds 1990 voert Maka onderzoek op het vlak van gebruikersinteractie en –ervaring, perceptie en het capteren van noden voor innovaties, zowel op academisch niveau (Fraunhofer Gesellschaft, Berlijn), in de industrie (Philips), als bij KMO’s (Flanders Inshape).

 

Remco Lenstra

Programmamanager Kennistransfer

Remco is sinds 2008 coördinator kennisontwikkeling bij Flanders Inshape. Na het behalen van zijn Master of Productdesign in Genk was hij 10 jaar actief in de meubelsector, o.a. als R&D manager. Remco begon bij Flanders Inshape als coördinator van het onderzoeksprogramma. Momenteel is hij verantwoordelijk voor collectieve kennistransfer. Hij geeft workshops, lezingen, trekt  enkele lerende netwerken en adviseert bedrijven, vooral KMO’s in de maakindustrie. 

 

Philippe Martens

Design Management Coach

Philippe studeerde in 1996 af aan het Henry van de Velde Instituut (nu Artesis Hogeschool) als licentiaat Productontwikkeling. Hij deed enkele jaren ervaring op als productontwikkelaar bij Duco en NVS en werd in 1999-2000 laureaat voor het Fonds Design & Onderneming van de Koning Boudewijnstichting. Gedurende een jaar kreeg Philippe de kans om voor Barco Projection Systems een mobiele virtuele omgeving te ontwikkelen. Daarna werkte hij ruim negen jaar bij Barco, eerst als Design Engineer en daarna als Technical Manager. Voor Flanders Inshape begeleidt Philippe sinds juni 2009 bedrijven met advies rond alle aspecten van product- en dienstontwikkeling.

 

Marianne Verkest

Projectadministrator

Marianne behaalde haar licentiaatsdiploma als vertaler aan de Universiteit Antwerpen en werkte op exportafdelingen en commerciële binnendiensten van verschillende KMO’s vooraleer ze zich in de cultuursector verdiepte bij het Festival van Vlaanderen en bij Arteconomy. In maart 2010 vervoegde ze Flanders Inshape als projectcoördinator voor Indigo en voor Groei door Designmanagement. Ze biedt administratieve ondersteuning voor het team Business Design & Innovatie en het Shared Service Center Research.

 

Roel De Rijck

Business Innovation Coach

Roel studeerde in 2003 af als master in de productontwikkeling aan de Hogeschool Antwerpen (nu Universiteit Antwerpen). Na zijn studie was hij ondermeer actief als productdesigner bij Philips Lighting, werkte hij mee aan diverse IWT-dossiers voor meerdere organisaties en was hij binnen de R&D-cel van Van de Velde Lingerie verantwoordelijk voor het uitontwikkelen van future shopping scenario's.
Voor Flanders Inshape combineert Roel sinds 2013 innovatie-onderzoek met één-op-één-begeleiding van diverse organisaties rond alle aspecten van product- en dienstinnovatie.

 

Andries Reymer

Business Innovation Coach

Andries studeerde in 2006 af als master in de productontwikkeling aan de Hogeschool Antwerpen (nu Universiteit Antwerpen). Na zijn studie deed hij ervaring op in verschillende sectoren en in verschillende functies. Zo was hij actief als back office manager bij de start-up KOMONO, als mechanical designer bij Philips en als adviseur Additive Manufacturing en Innovatie bij het technologisch kenniscentrum Sirris.
Voor Flanders Inshape/ Antwerp Management School begeleidt Andries workshops, geeft lezingen, trekt projecten en adviseert bedrijven.

 

An Cosaert

Innovation Expert

An studeerde in 1992 af als industrieel ingenieur electromechanica aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (nu VIVES). Na haar studies deed zij ervaring op als R&D ingenieur bij o.a. de composites group van prof. Ignaas Verpoest (KUL), IDC lab van Recticel, Rogers Corporation. In 2007 werd An adviseur voor het Innovatiecentrum waar ze kmo’s begeleidde in hun innovatietraject via subsidiebegeleiding, coaching rond intellectueel eigendom en partnermatches met het innovatienetwerk.
Sinds juli 2016 werkt An bij Flanders Inshape/ Antwerp Management School, vooral voor projecten en begeleidingen bij disruptieve innovatie. Daarnaast, vanuit haar passie voor IP, zal ze workshops en lezingen geven en bedrijven coachen om intellectueel eigendom als managementtool in te zetten en actief te gebruiken om sneller (disruptieve) innovaties te activeren.